Update Corona

Het kabinet heeft bekendgemaakt dat met ingang van vrijdag 18 februari de meeste eerder afgesproken maatregelen zijn komen te vervallen. Heel fijn, want dit betekent dat we de kantine weer kunnen gebruiken zoals we dat twee jaar geleden, vóór de covid-ellende, gewend waren. Wel blijft nog één week het tonen van het CTB nodig, wanneer je binnengaat in het clubgebouw.

Op vrijdag 25 februari vervalt ook die maatregel en kunnen we net doen of covid niet meer bestaat.

Dat is echter niet waar! Houd je daarom aan de hygiëneregels van het RIVM. Daarnaast moet worden voldaan aan de richtlijnen dat je thuisblijft als je ziek of verkouden bent of als iemand uit jouw huishouden positief op het coronavirus is getest.

Alle details van het NOC/NSF vind je hieronder.

Coronavirus: huidige maatregelen voor de sportactiviteiten in Nederland

Minister Ernst Kuipers van VWS heeft dinsdag 15 februari aangekondigd stapsgewijs verdere ruimte te bieden voor publiek en horeca op sportaccommodaties. Tot 18 februari gelden voor de sport de huidige maatregelen en vanaf 18 en 25 februari komt er meer ruimte voor publiek en horeca op sportaccommodaties.

Per vrijdag 18 februari kan de horeca op sportaccommodaties open tot 01.00 uur en blijft het coronatoegangsbewijs (CTB) gelden waar het nu ook getoond moet worden. Binnen is een bezoekersnorm, placering, het dragen van mondkapjes en de 1,5 meter afstandsregel niet meer verplicht. Op plekken met meer dan 500 mensen binnen is een vaste zitplaats en het dragen van een mondkapje bij verplaatsing wel verplicht.

Op 25 februari gelden overal de normale openingstijden en vervalt ook de CTB-plicht op plaatsen waar minder dan 500 mensen bijeen zijn. Op plekken binnen waar meer dan 500 mensen bij elkaar komen en hier geen vaste zitplaats hebben, moet iedereen een negatieve testuitslag laten zien.

Tot 18 februari geldt onderstaande:

Competities kunnen worden hervat, publiek is onder voorwaarden weer welkom is en de horeca op sportaccommodaties mag, ook onder voorwaarden, open tot 22.00 uur ’s avonds.  De anderhalve meter afstandsregel blijft wel van kracht waar die de sportbeoefening niet in de weg staat en geldt ook voor en na het sporten.

Publiek

Het publiek moet die afstandsregel eveneens in acht nemen: als het publiek een vaste zitplaats heeft, mag een locatie zoveel plaatsen benutten als kan met de 1,5-meter-regel. En binnen maximaal 1.250 bezoekers hebben. Publiek moet om uiterlijk 22.00 uur de sportaccommodatie weer verlaten.

Coronatoegangsbewijs en mondkapjes

Voor de binnensport is vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs vereist, bij de buitensport geldt dat voor de voorzieningen binnen. Er zijn uitzonderingen voor vrijwilligers en mensen die beroepsmatig op sportaccommodaties aanwezig moeten zijn. Mondkapjes zijn verplicht voor personen vanaf 13 jaar op binnensportlocaties, behalve tijdens het sporten, en voor binnenfaciliteiten van buitensportlocaties. Check alle regels voor de sport op de website van de Rijksoverheid.

Horeca van sportaccommodaties

In de horeca van de sportaccommodaties gelden de algemene horecaregels, waaronder de verplichting van een coronatoegangsbewijs vanaf 18 jaar, verplichte zitplaatsen, anderhalve meter afstand en een mondkapje bij verplaatsing.